Historie voelen en beleven

Niet alleen de prachtige natuur is de meite waard, ook de historie is overal in de Eifel voelbaar, zeker de Tweede Wereldoorlog. In de bossen zijn de resten van loopgraven goed te zien. En even over de grens, in de Belgische Ardennen, kunt u nog meer historie opdoen. Hieronder onze suggesties.

Historische steden en dorpen

  • Prüm, al sinds 720 bekend met een prachtige Abdij wat nu een gymnasium is. De naam Prüm (betekent ruisen in het Keltisch) verwijst naar de gelijknamige rivier Prüm. Na de Tweede Wereldoorlog was Prüm voor 80% verwoest en dat werd er niet beter op toen er in 1949 een grote ontploffing van springstof was (vlakbij het huidige ziekenhuis). Maar Prüm is inmiddels mooi herbouwd. Een fijn stadje om even lekker doorheen te wandelen, maar ook om te winkelen en uit eten te gaan. Zie ook de diverse restaurantsuggesties en wandeling 16.
  • Kronenburg, een prachtig middeleeuws hooggelegen stadje. De omgeving is ook schitterend: mooie natuur en de Kronenburger See: een groot stuwmeer met tal van watersportactiviteiten. Zie ook wandeling 14 en de wateractiviteiten.
  • Monschau, de oude en wereldberoemde Fachwerkstad. Ook wel de parel van de Eifel genoemd.
  • Trier, de oudste stad van Duitsland.

Burchten en kastelen

Musea