Sportief bezig zijn

Naast wandelen, is sportief nog veel meer te beleven. Zoals fietsen, mountainbiken, paardrijden, skiën, langlaufen, zwemmen of vissen? Het kan allemaal. We nemen je mee in de mogelijkheden.

Zwemmen in de Eifel

Meer dan genoeg (diverse) mogelijkheden. Lekker dichtbij: het meer van Sellerich. Een mooi (stuw) vind je in Wascheid: heerlijk schoon (koud) water, maar let op de dazen (in juni en juli). Dan het veel grotere Kronenburger See, fijn te combineren met een bezoek aan het mooie, oude Kronenburg. Buiten- en binnenzwembaden vind je in Prüm (Freizeitbad & Waldfreibad), in Waxweiler (Freibad) en in Bitburg (Cascade Erlebnisbad mit Saunawelt). Klik op de “zwemmen” link om deze zwemmogelijkheden verder te bekijken en voor de adres-en contactinformatie.

Fietsen in de Eifel

Fietsen in de Eifel is wel even wat anders dan fietsen in het vlakke Nederland. Toch hebben we een fijne uitzondering gevonden: fietsen langs de voormalige spoorbaan: redelijk vlak. Ook goed te doen met kinderen: van Prüm naar Waxweilder en terug: circa 36 km. Wil je meer uitdaging? Kijk eens naar de volgende fietstochten: Ardennen – Eifel route: van Sankt Vith (België) naar Prüm: circa 37 km (enkele reis) of een tocht van 42 km die start in Weinsheim en door het vulkaar/kraterlandschap gaat. Maar het kan nog uitdagender: de Islek drielanden fietstocht van circa 111 km. En mountainbiken? Dat kan bijna overal. Klik op de bovenstaande link om de mogelijkheden (inclusief kaart) verder door te nemen.

Paardrijden in de Schnee-Eifel

Het is heerlijk paardrijden in de Schnee-Eifel. Wat voor wandelen geldt: “oneindig wandelen”, geldt ook voor paardrijden: de buitenritmogelijkheden zijn eindeloos: buitenritten, meerdaagse ritten, aangespannen (koets/huifkar)ritten, wandeltochten met ezels etc.

Kanovaren

Op ongeveer een uur rijden, kun je net over de grens in Luxemburg fijn kanovaren. Je vaart een traject van zo’n 12 kilometer. Dit uitstapje is te combineren (het wordt dan wel een dag-uitje) met een bezoek aan de Teufelsschlucht en het Dinopark.

Minigolf

Een leuk uitje voor het hele gezin. 18 holes mini golfbanen vind je in Bleialf en in Berlingen. In Berlingen is nog een andere leuke, spannende activiteit: ziplining. Klik op de bovenstaande link “Minigolf” voor meer informatie.

Ziplining

Spannend en erg leuk is om te doen: ziplining. In Berlingen vind je in totaal 12 mooie ziplines tot 50 meter hoog over het dal met prachtige uitzichten. Klik op de link voor emer informatie. Mooi te combineren met minigolf en het Adler & Wolfspark.

Golfen in de Schnee-Eifel

Vier mooie mogelijkheden in de omgeving: in Hillesheim, Mechernich, Burbach en Wißmannsdorf. Klik op de link voor meer informatie.

Wintersport in de Schnee-Eifel

Klein, maar fijn. Skiën, langlaufen, rodelen. Het kan allemaal in de Schnee-Eifel. Natuurlijk alleen bij voldoende sneeuw. Maar als de sneeuw er is, dan “geht’s los”. In de omgeving zijn twee kleine, maar leuke wintersportgebieden: de Schwarzer Mann en de Wolfsschlucht. Klik op de “Wintersport” link voor meer informatie.

Geocaching in de Eifel

Een nog redelijk onbekende, maar een erg leuke bezigheid als aanvulling op je wandeling of fietstocht. Geocaching is een moderne vorm van schat zoeken. Met behulp van je smartphone (Geocaching app) of een gps-apparaat zoek je naar verstopte ‘schatten’, genoemd “caches”.