Trier

Trier
Op een uur rijden van Sellerich ligt Trier. Wat verder weg gelegen, maar zeker de moeite waard.

Trier is de oudste stad van Duitsland, meer dan 2000 jaar oud. Prachtig gelegen aan de Moezel. Je vindt er nog overblijfselen uit de Romeinse tijd, monumenten en kunstschatten uit de oudheid. Karl Marx is hier geboren. Diverse monumenten staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is ook een levendige plaats met een fijn winkelaanbod, cafés, bistro’s en restaurants. De invloed van de Moezelwijnen is in Trier merkbaar door de vele proeflokalen en wijnkelders. De markt en de drie grote straten vormen een voetgangersgebied met veel terrasjes. De stad verkennen gaat het beste door dit al wandelend te doen.

Hieronder een eerste indruk. De Porta Nigra, de markt, de Dom, het geboortehuis van Karl Marx en historische huizen:

       

Het amfitheater in Trier ligt net buiten de stad. Door de bijzondere geografische ligging konden de Romeinse architecten de natuurlijke hellingen gebruiken als tribunes, waarop maar liefst 20.000 bezoekers konden zitten. Het ovale terrein, waar eens de gladiatoren vochten en gevangenen voor wilde dieren werden geworpen, is ongeveer 75 meter lang en 50 meter breed.

   

Kijk voor meer informatie op de sites: Moezeldal en Trier

Een mooie manier om de stad, de Moezel en de omgeving te bekijken is een rondvaart. Je hebt diverse mogelijkheden: 1 uur, 2 uur, halve dag, hele dag. Klik voor meer informatie op de volgende site: Moselrundfahrten.