Kronenburg

Kronenburg
Een prachtig middeleeuws stadje, hooggelegen (op zo’n 560 meter) op nog geen half uur rijden vanaf Sellerich. Je kunt op diverse plekken je auto parkeren. Als het druk is, is het raadzaam je auto onderdaan te parkeren. Het is dan een mooie, maar wel pittige wandeling naar het stadje. Als het niet zo druk is, dan gewoon doorrijden. Met een beetje geluk is er nog plek op de meest hoog gelegen parkeerplaats: P5. Zie de foto’s hieronder:

 

Kronenburg bestaat eigenlijk uit twee gedeelten: het gedeelte in het dal, de Kronenburger Hütte en de hoger gelegen dorpskern zelf. De naam Kronenburger Hütte is afkomstig van de ijzersmelterij en ijzergieterij, de Eisenhütte, die in de 15e eeuw al aanwezig was en tot 1850 actief was. In het hoger gelegen gedeelte waan je je terug in de tijd. Je treft er een stuk van de oude vestingmuur aan. Ook is er nog een kerkje uit de 16e eeuw. Bijzonder is de ruïne van de 13e -eeuwse burcht die boven het plaatsje uittorent. Zie voor een impressie de foto’s hieronder:

   

    

Kerstmarkt 2022: nadat de afgelopen twee jaar, vanwege corona, geen kerstmarkt is gehouden kan deze (onder voorbehoud) in 2022 weer georganiseerd worden. De data zijn nog niet bekend, maar meestal is dit het laatste weekend van november of de eerste van december. Zie ook deze website. Erg leuk om te bezoeken!

Ook de omgeving is schitterend: mooie natuur, rust, ruimte en water. Voor wandelingen kijk verder op: Kronenburg ontdekken. Bezoek zeker ook de vlakbij gelegen Kronenburger See, een groot stuwmeer met tal van watersportactiviteiten.