De Schnee-Eifel

De Eifel is het oostelijke deel van het plateau wat de Ardennen en de Eifel beslaat. Als je bij Zuid-Limburg de grens oversteekt, rij je de Eifel in. De Eifel reikt tot de Rijn in het westen en tot de Moezel in het zuiden. Het hoogste punt is de Hohe Acht (747 meter), maar de Schwarzer Mann in de Schnee-Eifel komt met zijn bijna 700 meter dicht in de buurt.

Zie ook het kaartje hieronder die de Eifel positioneert ten opzichte van Nederland, Duitsland en België:

De Schnee-Eifel of zoals de Duitsers het (liefkozend) de Schneifel noemen, is een heuvelrug in de Eifel die van Brandscheid naar het noordoosten loopt (tot ongeveer Ortmont). Tot het Schnee-Eifel gebied behoort niet alleen deze heuvelrug, maar het hele gebied tussen aan de:

  • Oostzijde: Prüm en Olzheim
  • Noordzijde: Ortmont
  • Zuidkant: Pronsfeld
  • Westzijde langs de Belgische grens: Habscheid, Winterspelt en Auw.

Zie ook de kaart voor een verdere oriëntatie.

De gebieden in de Eifel

De benaming “sneeuw/schnee” wordt nu geassocieerd met het witte spul waar we in de winter zowel plezier als ongemak van hebben, maar de benaming komt van het woord “Schneise”. Schneise is een langgerekte open plek in het bos.

In de Schnee-Eifel, maar ook de gebieden eromheen, kun je oneindig wandelen, sportief bezig zijn, historie voelen en beleven en wildparken ontdekken. Bij al deze activiteiten zijn veel leuke activiteiten voor kinderen.

Ook kun je genieten van de Duitse keuken, of toch liever Italiaans of Libanees: klik hier voor onze tips.

Op onze homepage bij “Topactiviteiten in de Schnee-Eifel” vind je uitgebreide tips over het bovenstaande.