Bezienswaardigheden bij Gerolstein

Gerolstein
In de buurt van Gerolstein (circa 30 minuten rijden) kun je een paar mooie “museale” uitstapjes maken. Ook goed te combineren met het Adler und Wolfspark Kasselburg. Hieronder wat suggesties.

Vulkanen in de Eifel
In de buurt van Gerolstein (de Vulkaaneifel) zijn veel vulkanen, kraters en Maare te vinden en te bekijken maar de Arensberg is wel erg bijzonder. Vanuit het plaatsje Zilsdorf op zo’n 15 minuten rijden van Gerolstein (Basaltstraße 54578) staat de route naar de vulkaankrater de Arensberg aangegeven. Hier vind je de Arensberg, een bekende vulkaan uit het Tertiair tijdperk. Je loopt door de mijntunnel en dan sta je middenin het binnenste van de vulkaankrater.

Naturkunde Museum Gerolstein
Het museum is op woensdag dicht en het is het beste om voor de actuele openingstijden op de website te kijken. In ieder geval open van 13.00 – 16.00 uur. Het museum is in het oude raadhuis van Gerolstein en staat in het teken van de natuur. Te zien en ontdekken zijn mineralen, gesteenten en fossielen uit de regio, maar ook overblijfselen uit de oertijd en préhistorie en een veelzijdige verzameling vlinders uit de regio. Bijzonder spannend voor de kleine bezoekers is de interactieve bosafdeling met de levensboom en “kwetterende” bewoners.Adres: Hauptstraße 72, 54568 Gerolstein. Telefoon: 0049 (0) 6591 9899804.

Gerolsteiner Mineralwasser
Gerolsteiner is het hét mineraalwater uit Duitsland. Je kunt deze fabriek (gratis) bezoeken en veel leren over mineraalwater. Diep onder de grond (circa 200meter) verzamelt zich het water. Door de combinatie van het vulkanische gebied en het Gerolsteiner mineraalwater is sinds 1888 al verkrijgbaar. Nu worden ruim 3,5 miljoen flessen per 24 uur gebotteld.Vulkanring. Je ziet een interessante videopresentatie en neemt een kijkje in de fabriek. Verder kun je zoveel van de producten proeven als je maar wil. Het bezoekerscentrum van Gerolsteiner is (tot maximaal 10 personen) zonder afspraak en gratis te bezoeken. Zorg dat je er rond 14.45 uur bent: om 15.00 uur start de rondleiding. Het adres is: 54567 Gerolstein. Telefoon: 0049 (0) 65 91 – 14 238.

Voor meer informatie over Gerolstein: klik hier.