Volkskunde- & Freilichtmuseum Roscheider Hof

Roscheider Hof
Het museum ligt in Konz, vanaf het centrum van Trier ongeveer acht kilometer langs de rivier de Saar. Wel ruim een uur rijden, maar te combineren met een bezoek aan Trier of Bitburg bijvoorbeeld aan de Bitburger brouwerij.

Zie deze website voor meer informatie over de Roscheider Hof en de openingstijden. Honden zijn op het buitenterrein aangelijnd welkom.

 

Hier leer je de landelijke cultuurgeschiedenis van het noordwestelijk deel van Rheinland-Pfalz en van het Duits-Luxemburgs-Lotharingse drielandengebied kennen. Het museum laat zien hoe de mensen de laatste 200 jaar geleefd en gewoond hebben langs de Moezel en de Saar.

   

Het museum heeft veel te bieden. Het is in het jaar 1976 geopend op het terrein van een voormalig klooster. Zoals 4000 vierkante meter binnen tentoonstellingen van de wijnbouw tot de tandarts, een bosmuseum, een museum met tinnen figuurtjes en speelgoed. Het openluchtmuseum is maar liefst 22 hectare groot en heeft onder andere een Hunsrückdorpje, rozentuinen een restaurant met Biergarten en een grote kinderspeelplaats.