Adler und Wolfspark Kasselburg

Een leuk en informatief uitstapje, zeker met kinderen. Gelegen op zo’n 35 minuten rijden vanaf Sellerich en mooi te combineren met minigolf en ziplining.

In de periode maart tot eind oktober dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur. Buiten deze periode moet je even op de website kijken voor de actuele openingstijden. Helaas zijn honden niet welkom (ook niet aangelijnd). Maar bij de entree zijn benches te huur. De benches zijn voorzien van water en dekens.

Het mooie aan dit park is, dat er ook een imposante ruïne van een burcht staat uit de 13e eeuw. De toren van de ruïne kun je beklimmen met als beloning een mooi uitzicht. De oppervlakte van het park is zo’n 35 hectare. In het park vind je vooral roofvogels en de grootste roedel wolven van Europa. Maar er zijn ook andere dieren zoals wilde zwijnen, schapen en geiten. Van de 35 hectare die het park groot is, nemen de wolven maar liefst 10 hectare in beslag: een fijne leefomgeving ondanks de gevangenschap. Op diverse uitzichtpunten kun je de wolven bekijken. Het voeren van de wolven is de moeite waard: dagelijks om 11.45 uur (behalve op maandag) en om 15.45 uur. Verder zijn de roofvogelshows de moeite waard.