Teufelsschlucht

Wandeling #17

Teufelsschlucht: ongekend mooi!

Een bezoek aan de bizarre rotsformaties van de Teufelsschlucht mag eigenlijk niet ontbreken. Het zijn zeer smalle doorgangen langs rotsen en spleten. Bukken, klimmen en zweten staat hier centraal. Maar het is betoverend mooi en absoluut de moeite waard! Bezoek dit gebied (als het kan) doordeweeks en liever niet tijdens schoolvakanties: het kan er druk zijn. Maar laat je er niet van weerhouden erheen te gaan: ga vroeg als je de Teufelsschlucht in het weekend of in de schoolvakanties bezoekt.

Let op: het is er koel en vochtig en als je je hond meeneemt, gebruik een tuigje. Als de hond valt en aangelijnd is aan een tuigje, komt het wel goed. Aan een halsband: hmmm.

Combineer je bezoek aan de Teufelsschlucht met een bezoek aan het Dinopark. Dit is vooral leuk voor kinderen.

Vanuit de Schnee-Eifel is het ongeveer 45 minuten rijden als je de snelweg richting Bitburg neemt. Hou het plaatsje Irrel aan en de borden wijzen je verder: je volgt de weg naar Prümzurlay en komt aan bij de parkeerplaats. Mijn advies is op de terugweg binnendoor te rijden: dat is een mooie rit langs grote boerderijen en prachtige natuur.

In het bezoekerscentrum van de Teufelsschlucht (Ferschweilerstraße 50, 54668 Ernzen) krijg je meer informatie. Hier is ook een natuurmuseum die je gratis kunt bezoeken. Vanuit hier kun je (weer) oneindig wandelen.

Drie wandelopties:

De korte rondweg langs de hoogtepunten van de Teufelsschlucht. Duur: circa 1 uur (1,8 kilometer). Middelzwaar (klauteren). Start: Naturparkcentrum/bezoekerscentrum. Volg de bordjes:


De grote rondweg door en langs de Teufelsschlucht. Duur: circa 2 uur (3,6 kilometer). Zwaar (klauteren). Een prachtige, maar best zware wandeling. Neem voldoende water mee. Start: Naturparkcentrum/bezoekerscentrum. Volg de bordjes en verdwaal niet:


Teufelspfad: de duivelse 8. Misschien wel de mooiste wandeling: je ziet alle hoogtepunten van dit mooie gebied: de Irreler watervallen (eigenlijk een stroomversnelling met grote rotsblokken), hop-velden, uitzichten en natuurlijk de Teufelsschlucht. Duur: circa 4 uur (5,8 kilometer). Zwaar (klauteren en lang). Start: Naturparkcentrum/bezoekerscentrum. Volg de bordjes:

Hieronder wat impressie foto’s: