Fietsen

Hieronder een paar fiets- en mountainbike routes:

Van Prüm naar Waxweilder en terug: circa 36 km
Deze route maakt onderdeel uit van een fietstocht genaamd Prümtal Radweg. Deze tocht is in totaal bijna 100 km lang en gaat van Stadkyll naar Minden. De route volgt het riviertje Prüm. Op het kaartje hieronder zie je een deel van de fietsroute: de groene lijn. Je kunt deze tocht op diverse plaatsen beginnen. Mijn advies is om als startplaats de parkeerplaats Wenzelbachstraße in Prüm (vlakbij hotel Am Wenzelbach) te nemen. Volg onderstaande bordjes tijdens je tocht.

 

Ardennen – Eifel route: van Sankt Vith (België) naar Prüm: circa 37 km (enkele reis)
Tussen Prüm en St. Vith loopt het Eifel-Ardennen fietspad van 37 km lang. De route volgt een voormalige spoorbaan. Langs de route vind je informatieborden over het voormalige spoortracé en een locomotief als getuige. Je fietst door een prachtig gebied van weidevelden en bossen. De route is heuvelachtig en aan het einde een flinke klim. Start van de tocht: Vennbahnweg, 4783 Burg-Reuland, België. Hieronder zie je een deel van de route, aangegeven met de bordjes:

 

Weinsheim – Steffeln – Reuth – Olzheim – Weinsheim circa 42 km
Een mooie tourtocht van circa 42 km. Je start in Weinsheim, Zur Schlierbach 1, 54595. In Steffeln kun je een imposant vulkanisch gebied verkennen. Zie wandeling 16 in deze map. Tijdens deze tocht heb je weinig last van auto’s.

Islek drielanden fietstocht: circa 111 km
Zin een grotere uitdaging? Fiets dan deze 111 km lange route door drie landen: België, Duitsland en Luxemburg. Het stijgingspercentage varieert tijdens deze tocht tussen de 10% en 16% en is daarmee pittig te noemen. Het autoverkeer valt mee. Deze route kun je het beste starten bij de Habscheiderstraße 5, 54597 Pronsfeld.

Mountainbiken: eigenlijk keuze genoeg: veel bospaden zijn geschikt om lekker uitdagend overheen te fietsen. Hierbij een voorbeeld route. Schönecken: circa 20km met behoorlijke hoogteverschillen en daarmee uitdagend.