Wild & Erlebnispark Daun

Op zo’n 45 minuten rijden vanaf Sellerich ligt het Wild & Erlebnispark Daun (in dezelfde richting als het Adler und Wolfspark, maar dan wat verder weg). Het park is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur, maar is dicht bij sneeuwval. Kijk voor de actuele openingstijden even op de website. Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan, maar ze mogen onder geen beding (dus ook niet als ze aangelijnd zijn) uit de auto tijdens de safari-rit.

Het is een erg groot park: ruim 220 hectare groot. De dieren leven in een grote, mooie natuurlijk omgeving. Je maakt hier een safaririt van zo’n 8 kilometer waarbij je op 6 punten uit de auto mag (behalve de hond dan) om de dieren beter te kunnen bekijken. Je mag ook voeren, maar dan alleen het voer wat je bij het park koopt. Op het park zijn vele diersoorten aanwezig zoals herten, geiten, lama’s, emoes, wilde zwijnen, ezels, wilde paarden en bizons. Tevens is er een roofvogelstation waar je verschillende soorten roofvogels kunt bekijken en waar demonstraties worden gegeven. Verder is er de zogenaamde apen-kloof een gebied van 6 hectare waar meer dan 50 berberapen leven.

Het park heeft ook een grote avontuurlijke speelplaats met kinderboerderij en een rodelbaan. Ook is er een ‘Natureum’: een doorlopende tentoonstelling over de natuur in de Eifel.