Geocaching

Een nog redelijk onbekende, maar een erg leuke bezigheid als aanvulling op je wandeling of fietstocht.

Geocaching is een moderne vorm van schat zoeken. Met behulp van je smartphone (Geocaching app) of een gps-apparaat zoek je naar verstopte ‘schatten’, genoemd “caches”. Voor inloggen (echt erg eenvoudig) en meer informatie zie deze link naar de website

Het mooie is dat je op onverwachte plekken komt waar je misschien anders nooit zou komen en dat je moet zoeken. Je kunt het combineren met een wandeling, fiets-, motor- of autotocht. Onderweg pik je dan de locaties op waar de caches verstopt liggen. Het is een wereldwijd spel. Op de website vind je de plekken waar de caches verstopt zijn. Je vult de plaatsnaam in vanaf waar je wilt gaan zoeken en dan “ploppen” de schatten op de kaart op. Je klikt op de schat die je wilt zoeken en als „Geocacher” ga je met behulp van de gegeven aanwijzingen zoals coördinaten, hints, raadsels etc. op zoek. De caches liggen goed verstopt: een spannende en onderhoudende speurtocht.

De cache kan bestaan uit een doosje, kistje of een simpel kokertje met daarin: een logboekje in de vorm van bijvoorbeeld een schrijfblokje/rolletje en soms spulletjes/ geschenkjes om te ruilen (dus neem een klein aandenken mee). In het logboekje geef je aan wanneer je de cache gevonden hebt (loggen). Neem dus een pen mee. Dit “loggen” doe je later ook nog op de website of in de app. Na het vinden van de Cache zorg je ervoor dat je de plek en de “schat” (de cache) weer achterlaat zoals je deze gevonden hebt (voor de volgende Geocacher). Op de hierboven genoemde website meld je je gratis aan. Hieronder als voorbeeld de gevonden cache vlakbij de Sellerichhöhe.

Met behulp van de coördinaten en een foto, hebben we de locatie gevonden. De schat zoeken was nog niet eenvoudig. Het bleek uiteindelijk een omhulsel van een fotorolletje te zijn. Zie de foto’s: