Wandeling in de bossen van Hontheim (wandeling 4)

Een fijne wandeling door een prachtig bos waar je ook nog veel restanten uit de Tweede Wereldoorlog ziet zoals loopgraven.

  • Duur: circa 45 minuten
  • Start: vanuit Sellerich rij je naar Hontheim. In Hontheim links aanhouden, door Hontheim heen. Je komt bij een bankje uit en een bijzonder gedenkteken. Hier kun je de auto parkeren. Over het gedenkteken. Een droevig feit: drie mannen zijn hier net na de Tweede Wereldoorlog omgekomen toen ze een waterleiding wilden aanleggen en een landmijn ontplofte.

Korte beschrijving:
Over het wildrooster: je volgt een kort stukje wandeling 11. Wandeling 11 gaat na een paar honderd meter naar links, maar je blijft hier rechtdoor lopen. Aan je linkerhand passeer je een huisje van de boswachter. Als je een pad omhoog ziet lopen (zie foto hieronder) ga je dat pad in (naar rechts dus).


Boven aangekomen ga je naar rechts. Dit pad wandel je helemaal af totdat je op een viersprong komt. Zie de rechterfoto hierboven en het groene kruis op de kaart. Hier ga je rechts. Ook bij het volgende kruispunt ga je naar rechts. Je komt dan weer bij de auto uit. NB Hier kun naar links wandelen (een deel van wandeling 12). Je komt dan bij de Mariënkapelle uit. Een bijzondere nagedachtenis van de bewoners van de dorpen waar ze de Amerikanen bedanken voor de bevrijding. Het beste is dan dezelfde weg weer terug te lopen.